Do góry

Przekąski Przepis na:

Kolorowa sałatka

Kolorowa sałatka

Autor: Helcia86

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 515

Dodano: 08.01.2013

Odsłon: 14740

Kolorowa sałatka w sam raz na różne okazje

Składniki

  • mała kapusta pekińska
  • puszka tuńczyka, 1-2
  • czerwona cebula
  • fasolka szparagowa ( mrożona), 20 dag ( pół opakowania)
  • Papryka czerwona
  • ogórek
  • pomidor
  • wg uznania: oliwki
  • przyprawy, majonez
  • jajka, 2
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, kapustę pokroić najdrobniej jak się da, resztę składników kroić w drobna kostkę. Wszystko razem wymieszać, doprawić, dodać majonez ( jeśli ktoś lubi można dodać przeciśnięte 2 ząbki czosnku ). Schłodzić ok godz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 08 stycznia 2013 Wygląda zachęcająco.Lubię takie sałatki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń