Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowa zapiekanka z ziemniakami i marchewką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
Ziemniaki pokrój w plasterki. We wrzątku sparz pokrojoną w kostkę marchewkę i pocięty w talarki por. Następnie opłucz je zimną wodą. Mięso wymieszaj z solą, pieprzem, 1/3 posiekanej dymki, bułką tartą i żółtkami. dokładnie połącz. Z masy uformuj kulki, a następnie usmaż je na rozgrzanym oleju. Zrumienione zdejmij z patelni.
Śmietanę wymieszaj z bulionem, dodaj topiony ser. Podgrzej. Wbij jajka i dopraw gałką muszkatołową. Brytfankę wysmaruj olejem. Na dno wyłóż ziemniaki i polej odrobiną sosu. Wsyp marchewkę i ponownie wlej sos. Następnie dorzuć resztę ziemniaków i część pora.
Na wyłóż mięsne kulki i posiekaną papryczkę chili. Całość zalej resztą sosu i wyłóż resztę dymki. Danie piecz 30 minut w temperaturze 190° C.Źródło: Na żywo