Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z warzyw z dodatkiem wędliny jest bardzo łatwe do przygotowania. To smaczne i sycące danie jednogarnkowe.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 54
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 54
Składniki
Fasolkę szparagową umyć, pokroić i blanszować w osolonej wodzie, osączyć.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną paprykę, por i czosnek. Seler i marchewkę obrać, pokroić w kostkę, wsypać do papryki, podsmażyć.
Na patelni zrumienić pokrojoną kiełbasę bez osłonki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, miąższ pokroić.
Przygotowane składniki wsypać do garnka, zalać niewielką ilością wody, dodać kostkę bulionową i gotować.
Pod koniec dodać pomidory, fasolkę i ketchup, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z warzywami, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.