Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowe polędwiczki w sosie serowym

Kolorowe polędwiczki w sosie serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 481 Ocena: 4047

Dodano:

Odsłon: 2020

Delikatne, kruche, soczyste mięso, faszerowane pieczarkami i papryką.

Składniki

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • Sól
  • Pieprz
  • 10 dag sera żółtego
  • ½ cebuli
  • 10 dag pieczarek
  • ½ papryki czerwonej
  • 1 duży ogórek konserwowy
  • Olej do smażenia
  • Sos 4 sery
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso rozcinamy wzdłuż, rozbijamy.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Cebulę obieramy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki.

  5. 5. Doprawiamy pieprzem oraz sola.

  6. 6. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz ogórek, chwilę prużymy i studzimy.

  7. 7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.

  8. 8. Mieszamy razem z grzybami.

  9. 9. Gotowy farsz układamy na środku mięsa.

  10. 10. Zwijamy w roladę.

  11. 11. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 30 minut
    w 180 ̊C.

  12. 12. Po upieczeniu kroimy w krążki.

  13. 13. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
    14. Wylewamy na dno naczynia.

  14. 15. Układamy mięso.
    16. Danie gotowe.
    17. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń