Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe ślimaczki"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Składniki
Seler naciowy umyj, jego łodygi przekrój na pół. Szpinak umyj, odstaw, by obciekł z nadmiaru wody. Marchew obierz, umyj, pokrój w cienkie i krótkie paseczki. Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasiennie, a następnie pokrój w plastry.
Na talerzach ułóż liście szpinaku, kawałki selera. Szprycą wyciskaj masło orzechowe. Plastry jabłka układaj tak, żeby utworzyć ślimaczki. Dekoruj masłem orzechowym i groszkiem konserwowym.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień