Do góry

Przekąski Przepis na:

kolorowo paprykowo czyli leczo

Przepis dnia 2011-09-09
kolorowo paprykowo czyli leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 555

Dodano:

Odsłon: 5978

Wiem że niby proste wiem że wiele przepisów na leczo jest na smakerze ale każdy robi nieco inaczej ...to jest taka szybka prosta wersja ...

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać poszatkować w piórka i podsmażyć na odrobinie oleju w garnczku-obszernym i duzym. 2. kiełbasy pokroić w plasterki lub jeszcze na pół i dorzucić do cebuli podsmażyć kilka minut. 3. Paprykę sparzyć usunąć gniazda nasienne pokroić w dowolną kostkę i wrzucać na bieżąco do garnczka-mieszając od czasu do czasu aż papryka puści sok.

  2. 4.Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i usunąć gniazdko, kroić w kostkę i wrzucać na bieżąco do papryki porządnie mieszając całość czosnek rozgnieść dorzucić do całości. 5. Dolać szklankę wody i koncentrat pomidorowy. Całość dusić pod przykryciem aż papryką będzie miękka i zrobi się paprykowy-pomidorowy sos. Dla osób które nie lubią dużo sosu proponuje z punktu 5 zrezygnować. Następnie doprawić do smaku wg uznania. GOTOWE Smacznego.

  3. Ja podaje leczo z pieczywem zazwyczaj bagietką posmarowaną masłem czosnkowym lub ziołowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń