Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowy makaron z warzywami

Kolorowy makaron z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1577

Dodano:

Odsłon: 6997

Kolorowy makaron w lekkim sosie, podany z warzywami

Składniki

  • 80g kolorowego makaronu - penne, kawałki warzyw:
  • papryka, cebula, dymka, marchewka, 3 pomidorki koktajlowe
  • 3-4 różyczki brokuł (mrożone), 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła, sól, pieprz, czosnek
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą. Paprykę i marchew kroimy w paski, czosnek, dymkę i czerwoną cebulę drobno siekamy. Pomidorki przekrawamy na pół. Świeże brokuły gotujemy, mrożone tylko rozmrażamy. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy masło - gdy się rozpuści dodajemy warzywa, przyprawiamy. Po kilku minutach smażenia, dodajemy makaron i jeszcze raz doprawiamy. Mieszamy i nakładamy na talerz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń