Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopczyki migdałowe z truskawkami"
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 93
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 120
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 127
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 93
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 120
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 127
Składniki
<strong>:</strong>
Z białek, cukru kryształu i soku wyciśniętego z cytryny ubij gęstą pianę. Starte migdały połącz z cukrem pudrem. Ostrożnie dodaj do piany z białek, wymieszaj.
Dwie blachy wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką rozsmaruj na nich placki o średnicy ok. 8 cm. Resztą piany napełnij worek cukierniczy z gładką końcówką i dodatkowo wyciśnij na blachę małe kopczyki.
Piecz ciastka w nagrzanym piekarniku w temperaturze 120o C przez około 50 minut. Wyłącz piekarnik i susz w nim ciastka bezowe, aż piekarnik wystygnie.
Następnie śmietanę kremówkę ubij z cukrem waniliowym na sztywną pianę.
Truskawki oczyść, połowę rozmiksuj, a resztę pokrój na małe kawałki. Przecier truskawkowy dodaj do bitej śmietany i rozłóż na placki. Ułóż na nich kawałki truskawek, ozdób bezowym kopczykiem.
Czas przygotowania: ok. 80 min Cena porcji: ok. 2 zł Kalorie: porcja 166 kcal.Źródło: Na żywo