Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopczyki z francuskiego ciasta"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 198
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 198
Składniki
Kapustę posiekaj. Dodaj przyprawy (bez jałowca). Zalej wodą. Gotuj 30 minut. W tym czasie cebule obierz, posiekaj, usmaż na szklisto na oleju. Fasolę zmiksuj, dodaj do cebuli. Przypraw do smaku i smaż jeszcze 2–3 minuty.
Kapustę zdejmij z ognia. Wyjmij listki laurowe. Dodaj cebulę z fasolowym musem. Przypraw jałowcem, solą oraz pieprzem. Obierz i posiekaj jajka na twardo, razem z orzechami dodaj je do kapusty.
Ciasto rozmroź, rozwałkuj, wytnij po 8 dużych i mniejszych kółek. Na małych kółkach ułóż kopczyki z farszu. Przykryj większymi krążkami ciasta. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 25 minut w 200 st.Źródło: Tina