Do góry

Przekąski Przepis na:

Koperty z ciasta francuskiego z farszem

Koperty z ciasta francuskiego z farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4213

Dodano:

Odsłon: 6725

Przekąska w sam raz na wieczór z przyjaciółmi.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na masełku razem z pokrojoną cebulką.

  2. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą kebab i smażymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.

  3. Do pomidorów z puszki dodajemy pieprz, sól, oregano, bazylię, paprykę słodką, paprykę ostrą i przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy.

  4. W misce mieszamy pieczarki, kurczaka i pomidory. Mamy gotowy farsz.

  5. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w kwadraty, nakładamy farsz i "łączymy" ze sobą przeciwległe rogi, tworząc tzw. "koperty". Jak na zdjęciu.

  6. Koperty smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Zapiekamy w temperaturze 160-170 stopni przez ok. 20 min.

  7. Przekąskę najlepiej podawać z sosem czosnkowym. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń