Do góry

Przekąski Przepis na:

Koreczki z truskawkami

Koreczki z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 666

Dodano:

Odsłon: 536

Delikatny, kremowy serek brie idealnie współgra z soczystą truskawką i rześką nutą melisy.

Składniki

  • Składniki na 15 koreczków:
  • Serek brie - 75 g
  • Truskawki - 5 średnich sztuk
  • Świeża melisa - 30 małych listków lub większe listki pocięte na mniejsze części
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić na plasterki, grubości ok. 5 mm.

  2. Serek brie pokroić na małe trójkąty.

  3. Na wykałaczki nadziewać po kolei, od góry: melisę, plasterek truskawki (najlepiej fragment dolnej części truskawki, który utworzy „daszek” na górze koreczka), serek i znów melisę, plasterek truskawki, serek.

  4. Koreczki ułożyć na talerzu udekorowanym listkami melisy lub podać w inny, ulubiony sposób.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń