Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie świąteczne śledzie z jałowcem, rodzynkami, imbirem i innymi przyprawami. Śledzie pachnące świętami :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 762
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 762
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Składniki
Śledzie odsączyć z zalewy, wypłukać, jeśli są bardzo słone zalać zimną wodą na 1 godzinę. Po tym czasie śledzie pokroić na 2-3 cm kawałki . Cebulę pokroić w drobną kostkę, umieścić w misce, dodać wszystkie przyprawy, wymieszać.
Wszystko przełożyć do sporego słoika, zalać olejem, zakręcić. Wstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny. Pycha :)