Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotleciki jajeczne

Kotleciki jajeczne

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2916

Dodano: 06.06.2010

Odsłon: 5129

Wspomnienie dzieciństwa:) Zrobiłam je sobie w Dniu Dziecka:)

Składniki

  • 6 ugotowanych jajek
  • 1 bułka
  • mleko do namoczenia bułki
  • 1 cebula
  • szczypiorek
  • zielona pietruszka
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do obtaczania
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowane i przestudzone jajka ścieramy na tarte na grubych oczkach. Dodajemy rozmoczoną bułkę, posiekaną cebulę, szczypiorek i pietruszkę. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

  2. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 06 czerwca 2010 Takie smaki to moje smaki z dzieciństwa. Bardzo lubię ale rzadko jadam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń