Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki mięsno-buraczane"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 978
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 201
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 978
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 201
Składniki
Buraki obierz i ugotuj. Gdy ostygną, zetrzyj na tarce o du żych lub średnich oczkach.
Mięso wołowe zmiel z pokrojoną cebulą. Dodaj ser feta, buł kę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki, jajko, sól i pieprz.
Z przygotowanej masy mięsnej uformuj małe kotleciki.
Wymieszaj panier ki, po czym obtocz w niej mięso.
Na patelni rozgrzej mocno olej. Usmaż kotleciki z obu stron na złoty kolor.
Danie serwuj z ziemniakami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax