Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki ryżowo-chlebowe

Kotleciki ryżowo-chlebowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 283

Dodano:

Odsłon: 816

Pyszna odmiana tradycyjnych gołąbków lub mielonych:)

Składniki

  • ryż, woreczek
  • chleb cherstwy, pół małego
  • pieczarki, 20 dag
  • cebula, 1 duża
  • jajka, 2 sztuki
  • pieprz, sól
  • pietruszka lub tymianek
  • sos pomidorowy lub pieczarkowy
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Chleb moczymy i odciskamy. Pieczarki i cebule kroimy w kostkę - smażymy na oliwie.

  2. Wszystkie składniki mieszamy razem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy zioła i jajka. Mieszamy.

  3. Formujemy kotleciki. Smażymy na złoty kolor. Podajemy z sosem pomidorowym lub pieczarkowym i surówkami:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń