Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki warzywne z piekarnika

Przepis dnia 2019-09-06
Kotleciki warzywne z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 328 Ocena: 3970

Dodano:

Odsłon: 8393

Już same smakują wyśmienicie. Ja podałam je z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Polecam.

Składniki

  • 2 szkl. mąki z ciecierzycy
  • 2 jajka
  • 1 średnia marchewka
  • 2 średnie kalarepki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra i słodka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Marchewkę i kalarepki obrać, a następnie zetrzeć na tarce.
    Przełożyć wszystkie warzywa do miski. Dodać drobno pokrojoną pietruszkę. Wbić jajka. Dodać przyprawy i mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Z tak powstałej masy odrywać kawałki i formować kotleciki. Układać je na blaszce zaopatrzonej w papier do pieczenia. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 30 minut. W połowie pieczenia
    przy pomocy łopatki odwrócić na druga stronę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń