Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki z jajek i kaszy jaglanej"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 54
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 54
Składniki
Do garnka wlej 2 szklanki wody i zagotuj. Dodaj kaszę i co jakiś czas mieszając, gotuj przez 10 minut. Wyłącz ogień, posól, przykryj i pozostaw na 10 minut.
Ugotowane jajka drobno posiekaj i przełóż je do miski. Dodaj miękkie masło, przestudzoną kaszę, surowe jajko, prażony len oraz posiekaną natkę pietruszki.
Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Z masy uformuj kotleciki. Panieruj je w tartej bułce i smaż na oleju z masłem na średnim ogniu, aż się zezłocą. Odsącz je z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sosem śmietanowym i kawałkami pora ugotowanego al dente.Źródło: Na żywo