Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z kurczaka w musztardzie z pieczarkami i koperkiem

Kotleciki z kurczaka w musztardzie z pieczarkami i koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 418 Ocena: 7007

Dodano:

Odsłon: 8717

Tym razem zamiast pulpecików - kotleciki drobiowe w sosie pieczarkowym tak banalnym w wykonaniu, że każdy sobie z nim poradzi:). W prostocie siła, smacznego!

Składniki

  • 500g filetów z kurczaka
  • 500g pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 pęczka koperku
  • 300ml jogurtu greckiego
  • 200ml śmietany 18%
  • 2 łyżki musztardy
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i tłuczemy jak na kotlety. Posypujemy przyprawami, mieszamy z musztardą. Podsmażamy na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do zarumienienia.

  2. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w niezbyt małe kawałki (u mnie ćwiartki). Dodajemy do filetów, dusimy do wyparowania wody.

  3. Na koniec dodajemy jogurt, śmietanę, posiekany koperek i ewentualnie więcej musztardy do smaku (w zależności od tego jakiej używamy sos może być mniej lub więcej aromatyczny, musimy wyregulować smak sami). Doprawiamy do smaku. Dusimy kilka minut, aż sos zgęstnieje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

newsweek 30 marca 2017 Moje kubki smakowe oszalały :-) Wygląda pysznie!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń