Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z piersi z kurczaka z pieczarkami, serem i koprem

Kotleciki z piersi z kurczaka z pieczarkami, serem i koprem

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 321

Dodano:

Odsłon: 3264

Nie macie pomysłu na syty, smaczny a z drugiej strony bardzo lekki obiadek? polecam Wam właśnie te kotleciki, pasują idealnie do rysopisu:) Zapraszam po przepis.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • ser żółty w kostce ok. 150 g
  • pieczarki 8 większych
  • 3 jajka
  • 6 łyżki mąki pszennej
  • czosnek 2 duże ząbki
  • koperek
  • papryka słodka
  • pieprz
  • Sól
  • Kurkuma
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka myję, osuszam, wycinam zbędne chrząstki i żyłki.
    Mięso kroję w bardzo drobną kosteczkę, przekładam do miski.
    Do mięsa ścieram na tarce z dużymi oczkami ser żółty i surowe pieczarki, wbijam dwa jajka, dodaję obie mąki, posiekany koperek, czosnek i resztę przypraw.
    Mieszam aż wszystkie składniki się połączą.
    Odstawiam do lodówki na minimum godzinę.
    Po tym czasie rozgrzewam patelnię z niewielką ilością oleju.
    Na patelnię nakładam łyżką masę formując delikatnie przyklepane kotleciki. Smażę z obu stron do zrumienienia.
    Jakieś 10 minut na średnim ogniu.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 23 czerwca 2018 Przepyszne kotleciki! Dziekuje za super przepis i pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 stycznia 2018 To jest TO, PYCHA :D
Super danie, też często je robimy i prawie dokładnie z takich samych składników.

Siostro, dużą porcję poproszę xD
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń