Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet mielony inaczej

Kotlet mielony inaczej

Autor: stiv73

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 315

Dodano: 28.12.2011

Odsłon: 31390

smaczne

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do mielonego mięsa dodajemy podsmażona cebulę w kostke,bułkę(wcześniej namoczonną i odcisniętą),surowe jajka i bułkę tartą jeżeli mięso jest za luźne.Co do mięsa to może byc różne ja dałem piersi z kurczaka ze schabem

  2. Następnie formujemy kotlety w kształcie kwadratów i owijamy to plastrami boczku 2 szt.na krzyż,póżniej zawijamy zblanszowanymi paskami pora na ukos(na wrzątek wrzucamy paski pora na dosłownie 10 sek.).

  3. Smażymy zubu stron na brązowo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

figg 03 lutego 2015 Wyglądają jak nie mielone, tak elegancko:-))

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 11 marca 2012 Istonie wyglądają smakowicie , a jednocześnie już wizualnie pobudzają nasze kubki smakowe . Super, "5" i do zapamiętania .

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

viktoria 20 stycznia 2012 wyglądają bardzo ładnie i równie dobrze smakują.Ja do masy mięsnej dodałam jeszcze spora ilosć koperku i pietruszki.

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 28 grudnia 2011 Nie myślałam, że mielone mogą być ładne :)

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń