Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na smacznego kotleta.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31306
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14504
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31306
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14504
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Składniki
Przygotowane farszu: Pieczarki, paprykę, cebulę dokładnie oczyścić, pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju, po czym ostudzić. Przygotowanie panierki: Płatki rozdrobnić, połączyć z bułką tartą i papryką mieloną ostrą. Wykonanie: Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć, połączyć z mięsem. Następnie wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku, dokładnie wyrobić masę. Na dłoni formować kotlety, nakładać farsz, zlepić i lekko spłaszczyć. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.