Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na smacznego kotleta.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1888
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7407
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2917
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1888
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7407
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2917
Składniki
Przygotowane farszu: Pieczarki, paprykę, cebulę dokładnie oczyścić, pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju, po czym ostudzić. Przygotowanie panierki: Płatki rozdrobnić, połączyć z bułką tartą i papryką mieloną ostrą. Wykonanie: Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć, połączyć z mięsem. Następnie wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku, dokładnie wyrobić masę. Na dłoni formować kotlety, nakładać farsz, zlepić i lekko spłaszczyć. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.