Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy

Kotlet schabowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 463

Dodano:

Odsłon: 8443

Niedawno odkryłam na którymś programie kulinarnym tę metodę przygotowywania kotleta schabowego i postanowiłam ją wypróbować. Kotlet tak przyrządzony jest niesamowicie soczysty.

Składniki

  • rozbite na kotlety mięso 1 cebula 1 szklanka mleka sól, pieprz olej do smażenia bułka tarta, mąka i jaj
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. mięso na kotlety przełóż do miski, zalej mlekiem i dodaj pokrojoną cebulę, mocz mięso przez 2 godziny, po 2 godzinach wyjmij je z mleka, osusz papierowym ręcznikiem, posyp solą i pieprzem
    do trzech misek wsyp: mąkę, bułkę, a do ostatniej wbij i rozbełtaj jajo
    obtaczaj mięso w mące, jaju i bułce ( w tej kolejności) i smaż na dobrze rozgrzanym oleju

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 grudnia 2017 Babcia tak robiła, my też po latach powracamy do tego przepisu i potwierdzam, że jest zajefajny kotlet :D
Na jednym nigdy się nie kończy, zawsze musi być repeta hehe, do tego ziemniaczki plus jakaś surówka i można żyć xD

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń