Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy z marynaty

Kotlet schabowy z marynaty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2237 Ocena: 13536

Dodano:

Odsłon: 6253

Kotlet podany po staropolsku.

Składniki

  • Kotlet schabowy 5 szt.
  • Cebula biała średnia 1 szt.
  • Mleko 1 szklanka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tara do panierki
  • Mąka do panierki
  • Papryka słodka mielona 1 łyżka
  • Jajko 2 szt.
  • Smalec do smażenia
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem. Cebulę obrać, poszatkować, dodać do mleka, wsypać paprykę i przyprawy do smaku. Następnie zalać kotlety, wstawić w chłodne miejsce co najmniej na 3-4 godziny a najlepiej na noc. Kotlety wyjąć z marynaty, osuszyć, maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoto. Podawać z młodymi ziemniakami i tradycyjnie z zasmażaną młodą kapustą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń