Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet bez mięsa smakuje też wybornie.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Wykonanie: Ryz ugotować według opisu na opakowaniu i ostudzać. Następnie wymieszać z posiekanymi jajkami z żółtkiem, bułką tartą, wbić surowe jajko, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką wędzoną słodką. Dokładnie wyrobić masę, formować na dłoni kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu.