Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety fasolowe

Kotlety fasolowe

Autor: Davidoff

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 25

Dodano: 16.04.2011

Odsłon: 1063

Smaczne i zawsze się udaje

Składniki

  • fasolka, 1 puszka
  • cebulka, 1średnia
  • jajko gotowane, 1 szt
  • otręby pszenne, 3 łyżki stołowe
  • sól, pieprz (przyprawiamy jak lubimy kotlety), do smaku
  • majeranek, lub inne zioła jak kto lubi
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę odsączyć z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą. Rozdrobnić widelcem. Dodać rozdrobnione jajko, startą cebulkę, otręby oraz przyprawy. Dobrze wymieszać składniki.

  2. przed smażeniem lubię namoczyć je w roztrzepanym z przyprawami jajku oraz obtoczyć w otrębach.

  3. Usmażone kotleciki można podawać tradycyjnie z ziemniaczkami i surówką. Polecam jednak z ostrym sosem omidorowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń