Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10874

Dodano:

Odsłon: 14497

Szybkie, smaczne i tanie kotlety na obiad.

Składniki

  • Jajka 10 szt.
  • Bułka czerstwa 1 ½ szt.
  • Mleko ½ litra
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Masło 3 dag
  • Smalec 10 dag
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól i pieprz do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ugotować 7 jajek na twardo, obrać i posiekać nożem. Bułkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć, wymieszać z jajkami, posiekanym szczypiorkiem, stopionym masłem, surowymi jajkami, przyprawić do smaku i dobrze wyrobić masę. Kształtować ręką kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń