Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety kijowskie"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
Udka z kurczaka oczyść i wyjmij kości, zostaw tylko kostki w podudziu. Powstałą w ten sposób kieszeń natnij, aby mięso można było otworzyć jak książkę. Zdejmij skórę, ubij mięso i dopraw solą i pieprzem.
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na łyżce masła. Do środka każdej kieszeni włóż podłużny kawałek masła i schłodzone, usmażone pieczarki. Mięso zepnij wykałaczką i wstaw do lodówki.
Zrób ciasto: mleko i mąkę wymieszaj. Dodaj jajko i lekko posól. Faszerowane kotlety namocz w cieście, a następnie obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju do przyrumienienia.Źródło: Na żywo