Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z mięsa wieprzowego. Możemy spożywać na zimno do chleba jak i ciepłe z ziemniakami z surówką.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 736
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 736
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Składniki
Mięsa mielimy na standardowym sitku 4-5 mm.
Cebulę i czosnek trzemy na tarce. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy wodę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy 3 jajka, sól, startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy, jednocześnie próbując farsz.
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy uformowane z farszu kotlety.
Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Smacznego :)