Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone Babuni

Kotlety mielone Babuni

Autor:

Przepisów i artykułów: 2051 Ocena: 46015

Dodano:

Odsłon: 11361

Smaki dzieciństwa, to coś, co łączy ludzi. Każdy ma inny smak i to jest fajne! Pamiętamy kotlety, które smażyła Babcia…pełne aromatu <3 Dzisiaj postanowiliśmy zrobić tak, jak Ona <3

Składniki

  • 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 1 mała cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 50 ml mleka
  • 1 łyżka ekologicznej przyprawy w płynie
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy.
    Czosnek przeciskamy przez praskę.
    Mięso wyrabiamy z cebulą, czosnkiem, jajkiem, mlekiem, zagęszczamy bułką tartą (około 100 g). Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie.
    Następnie obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 28 lutego Oj, lubiła babunia czosnek, ale to na prawdę zdrowy dodatek. 250 g mięska to chyba troszkę mało, bo nie wiem czy tylko ja, ale mam wrażenie że to kupowane w sklepach jest co raz cięższe ;) Zwłaszcza kurczak, np 1,20 kg ma 2wielkość wrony :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń