Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone faszerowane.

Kotlety mielone faszerowane.

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 376

Dodano:

Odsłon: 3170

Idealny pomysł na obiad czy pyszną przekąskę na przyjęcie.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Warzywa myjemy i kroimy.
    Cebulę w piórka do farszu i w kostkę do mięsa.
    Paprykę w cienkie paski.
    Czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy część do farszu i część do mięsa.

  2. Mięso mieszamy z czosnkiem, pietruszką, solą, pieprzem, oregano.
    Cebulę i paprykę podsmażamy na oleju, po kilku minutach dosypujemy resztę przypraw, a na koniec natkę. Farsz należy ostudzić.
    Z mięsa mielonego formujemy cienki placek na dłoni i zawijamy farsz z żółtym serem.
    Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju do zarumienienia.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń