Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z gęsi

Kotlety mielone z gęsi

Autor:

Przepisów i artykułów: 794 Ocena: 15389

Dodano:

Odsłon: 10694

Kuchnia kresowa

Składniki

  • 250 g mielonego mięsa z gęsi
  • 50 g płatków migdałów
  • 10 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • pęczek natki pietruszki
  • słodka papryka
  • gałka muszkatołowa
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Płatki migdałów rozgniotłem, natkę pietruszki umyłem, osuszyłem, posiekałem.
    Mięso z gęsi zmieliłem, wymieszałem z połową bułki tartej, migdałami, natką pietruszki, jajkiem i przyprawami. Uformowałem kotlety, obtoczyłem w reszcie bułki tartej, smażyłem na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anikana 06 lutego Już chciałam skrytykować, bo gęś zbyt droga, żeby mielić... Ale widzę potencjał smaku: migdały, gałka muszkatołowa... Może zamienię na kaczkę, w sieciówkach w cenie kurczaka... Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 14 stycznia To brzmi bardzo interesujaco. Przepis wart wypróbowania. Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń