Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z kurzą wątróbką i ogórkiem konserwowym.

Kotlety mielone z kurzą wątróbką i ogórkiem konserwowym.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 432 Ocena: 6502

Dodano: 14.12.2017

Odsłon: 547

Ciekawy smak kotletów,takie inne niż tradycyjne.Serdecznie polecam:)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso i wątróbkę zmielić.
    Natkę posiekać,a cebulę drobno pokroić.
    Dodać bułkę tartą,jajko ,sól i pieprz.
    Masę dobrze wyrobić,gdyby była za rzadka dodać jeszcze łyżkę bułki tartej.

    Nawilżonymi rękoma formować kotleciki, do środka wkładać po połowie ogórka konserwowego.Dawać na gorący tłuszcz i smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron.
    Ja troszkę za krótko smażyłam ,ale jeśli są niedosmażone można dać do nagrzanego piekarnika ,termoobiegiem dojdą w środku.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń