Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z papryką

Kotlety mielone z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 371 Ocena: 4405

Dodano:

Odsłon: 4916

Dawniej nie przepadałam za mielonymi. Teraz często robię, ale z mięsa mielonego z szynki. Kotlety nadają się na ciepło do obiadu,albo zimno, jako przekąska. Są sycące i bardzo dobre.

Składniki

  • -500 g. mięsa mielonego z szynki
  • -2 średnie cebule -3 ząbki czosnku -2 łyżki oleju
  • -2 jajka -5 łyżek tartej bułki -przyprawy do mięsa mielonego
  • -sól, pieprz, chili -1 papryka(obojętny kolor) -natka pietruszki
  • DO PANIEROWANIA: -bułka tarta
  • DO SMAŻENIA: -olej albo smalec
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Razem podsmażyć na oleju i wystudzić. Paprykę, umyć, przekroić, usunąć nasionka. Pokroić w drobną kostkę. Wszystko włożyć do miski i wymieszać.

  2. Formować średnie kotlety i obtaczać w bułce tartej.

  3. Odkładać na deskę.

  4. Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron.

  5. Kotlety można dopiec w piekarniku, albo podusić nad parą.

  6. Podawać na ciepło do obiadu, albo jako przekąskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń