Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z serkiem topionym

Kotlety mielone z serkiem topionym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46767

Dodano:

Odsłon: 24451

Mielone wcale nie muszą być nudne.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 2 serki śmietankowe Hochland (duże)
  • 1 szkl otrąb pszennych
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mleka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso wyrabiamy z jajkiem, otrębami, mlekiem, posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Serki dzielimy na pół, wyrobioną masę na 4 części. Serki obtaczamy w bułce tartej, każdy „otulamy” jedną częścią mięsa mielonego. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchniakolorublond 30 listopada 2017 Robiłam już różne kotlety mielone, ale z serkiem topionym jeszcze nie :) na pewno zrobię przy najbliższej okazji, bo wyglądają super :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 września 2015 zrobiłam...pychotki...ser pozostał w środku, nie wypłynął...szkoda, że nie mogę tutaj dołączyć zdjęć, ale zrobię to na FB, bardzo polecam, kotleciki są przepyszne i bardzo atrakcyjne :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 10 września 2015 Dzisiaj właśnie planowałam zrobić mielone i Twój przepis bardzo mi się przyda, na pewno są przepyszne :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń