Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone, ziemniaki, surówka z selera naciowego, sałaty rzymskiej, rzodkiewki, szczypioru, ogórka i kukurydzy.

Kotlety mielone, ziemniaki, surówka z selera naciowego, sałaty rzymskiej, rzodkiewki, szczypioru, ogórka i kukurydzy.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 628 Ocena: 5100

Dodano: 13.08.2017

Odsłon: 629

Proste w wykonaniu i smaczne danie oraz z dużą ilością witamin, chrupiącą surówką :)

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe z łopatki 80 dag
  • bułka tarta 1 szklanka
  • jajka kurze 2 sztuki
  • cebula połowa, starta
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • czosnek granulowany
  • ziemniaki duże 4 sztuki
  • surówka z selera naciowego, sałaty rzymskiej, rzodkiewki, szczypioru, ogórka i kukurydzy
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Tu jest adres do przepisu surówki.

    http://smakimariolki.blogspot.com/2016/07/saatka-z-selera-naciowegosaaty.html

  2. Dodajemy do mięsa mielonego bułkę tartą, pieprz, sól, majeranek, czosnek, 1 łyżkę startej cebuli i jajka. Wyrabiamy farsz na kotlety.

  3. Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor i miękkości mięsa w środku.

  4. W między czasie gotujemy ziemniaki i przygotowujemy surówkę.

  5. Usmażone kotlety układamy na talerzach, obok nakładamy ziemniaki ugotowane i surówkę.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń