Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety po mazursku

Kotlety po mazursku

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 283

Dodano:

Odsłon: 6740

Zapraszam do mojej mazurskiej kuchni. W niej zawsze smacznie, syto i kolorowo! Roladki z farszem z jajek i szynki uświetnią każdą domową uroczystość czy niedzielny obiad!

Składniki

  • 1 kg schabu wieprzowego
  • Sól, Pieprz
  • Farsz:
  • 3 jajka
  • Pęczek koperku
  • 30 dag szynki konserwowej
  • 10 dag sera
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki keczupu
  • Panierka:
  • 3 jajka
  • Bułka tarta
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Schab kroimy w plastry ok. 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem.
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy bardzo drobno. Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy. Wszystkie składniki farszu łączymy, doprawiamy. Schab układamy na desce, nakładamy farsz, zwijamy w roladkę. Każdą panierujemy w jaku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń