Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety pożarskie

Kotlety pożarskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2005 Ocena: 45278

Dodano:

Odsłon: 24392

:)

Składniki

  • 500 g filetów z kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 kajzerka
  • 3 łyżki masła
  • sól ,pieprz
  • bułka tarta
  • margaryna i olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso wraz z namoczoną w mleku bułką tartą (lekko wyciśniętą) ,zmieliłem. Dodałem dwa żółtka ,rozpuszczone masło ,sól i pieprz. Dokładnie wyrobiłem. Białko z jednego jajka ubiłem na sztywną pianę i delikatnie wyrobiłem z masą mięsną. Uformowałem kotlety ,panierowałem w bułce tartej i usmażyłem na margarynie wymieszanej z olejem. Później lekko dopiekłem w piekarniku (180 stopni C przez 10 min.).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jola73 06 marca 2014 robię je już któryś raz bardzo dobra smakują całej mojej rodzince:) Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 01 lutego 2014 Wspaniałe prawdziwe pożarskie kotlety.Wiele osób popełnia błąd dodając cebulę. Ja zamiast
margaryny dałabym do smażenia masło klarowane.
Pozdrawiam.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń