Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety schabowe w pikantnym paprykarzu"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Schab opłucz, osusz, posyp solą oraz pieprzem kajeńskim. Cebulę obierz, posiekaj. Chili oraz strąki papryk oczyść z pestek, potnij w paseczki.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety. Zrumień je z obu stron. Zdejmij. Na patelnię włóż pokrojone warzywa. Smaż chwilę, po czym podlej je bulionem. Ponownie na patelnię włóż kotlety. Zmniejsz płomień i duś całość pod przykryciem 10 minut.
Pod koniec paprykarz dopraw solą i pieprzem kajeńskim. Natkę opłucz, oderwij listki. Kilka odłóż, resztę posiekaj. Gotowe danie posyp posiekaną natką i udekoruj odłożonymi listkami natki.Źródło: Tina