Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe z pieczarkami i serem

Kotlety schabowe z pieczarkami i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4711

Dodano:

Odsłon: 41513

Moja ulubiona odmiana kotletów,plus młode ziemniaczki i mizeria,pycha:)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kotlety rozbijamy dość cienko.Pieczarki dusimy na oleju,doprawiamy solą i pieprzem.Kotlety solimy,posypujemy pieprzem i ziołami.Duże kotlety rolujemy:pieczarki+plasterek sera kładziemy,rolujemy.Obtaczamy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.Smażymy na rozgrzanym oleju,najpierw połączeniem do dołu-wtedy nie trzeba spinać.Mniejsze kotlety nadziewamy pieczarkami,serem,składamy na pół robiąc kieszonkę,smarujemy brzegi jajkiem i bułką tartą,panierujemy jajkiem i bułką,smażymy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń