Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety siekane z indyka

Kotlety siekane z indyka

Autor: kucharka-amatorka

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 547

Dodano: 18.04.2018

Odsłon: 2906

Szybkie, tanie i łatwe w wykonaniu. Wystarczy dodać ziemniaki lub kaszę i obiad gotowy. Polecam.

Składniki

  • 30 dag filetu z indyka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 cebuli
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 jajko wiejskie
  • kilka łyżek otrąb pszennych
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Paprykę, cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na drobne kawałki. Do mięsa dodać całe jajko, przyprawy, otręby i zeszklone warzywa. Wyrobić kotlety. Smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony. I gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń