Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z jajek/ kotlety jajeczne

Kotlety z jajek/ kotlety jajeczne

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 692

Dodano:

Odsłon: 4653

Proste do wykonania, ma zaskakujący smak.

Składniki

  • jajka, 6 szt.
  • Bułka tarta
  • cebula, 1 duża
  • ewentualnie szczypiorek, (warto)
  • pieprz, sól
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy na twardo 5 jaj. Następnie je obieramy, przeciskamy przez praskę (taką do ziemniaków). Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, smażymy. Dodajemy do jajek wraz z drobno pokrojonym szczypiorkiem i łyżką bułki tartej, przyprawiamy.

  2. Formujemy kotlety - takie jak mielone. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na rumiany kolor.

  3. Kotleciki najlepiej smakują z ziemniaczkami i duszoną marchewką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konia 18 lutego 2011 Robie bardzo podobne kotleciki , ale dodaje czasami do jajek odparowane z nadmiaru wody ( robie to na patelni teflonowej bez tluszczu)pieczarki starte na tace ( duze oczka) PYCHOTKA:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń