Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kurczaka z pieczarkami w sosie musztardowym

Kotlety z kurczaka z pieczarkami w sosie musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 649 Ocena: 9699

Dodano:

Odsłon: 512

Genialne połączenie drobiu z pysznym, kremowym sosem musztardowym

Składniki

  • piersi z kurczaka 40 dag
  • pieczarki (u mnie brunatne) 25 dag
  • cebula 1 duża
  • jogurt grecki 15 dag
  • śmietana 12% 20 dag
  • koperek drobno pokrojony
  • musztarda 3 pełne łyżki
  • sól, pieprz, słodka papryka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka należy pokroić na mniejsze kawałki i potłuc lekko jak na kotlety. Posypać przyprawami, wymieszać z musztardą. Podsmażyć na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
    Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki w niezbyt małe kawałki (u mnie ćwiartki). Usmażyć w garnku do odparowania wody.

  2. Usmażone filety dodać do pieczarek. Dodać jogurt, śmietanę, posiekany koperek i ewentualnie więcej musztardy do smaku. Doprawić do smaku. Dusić kilka minut, aż sos zgęstnieje.

  3. Mięso z sosem podawać z kaszą lub ziemniakami. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń