Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z metki tatarowej i sera

Kotlety z metki tatarowej i sera

Autor:

Przepisów i artykułów: 2091 Ocena: 46811

Dodano:

Odsłon: 23061

Ostatnio zajmujemy się działką, więc bardzo cenimy dania na szybko. Tutaj wystarczy 30 min i obiad gotowy ;)

Składniki

  • 250 g metki tatarowej
  • ser żółty ementaler
  • 1 duża cebula
  • 100 g ryżu
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia
  • 400-450 ml bulionu warzywnego
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Z sera wycinamy dwa paski o wymiarach 5x2 cm.

    Metkę dzielimy na dwie części, każdą owijamy wokół sera.

    Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

    Cebulę siekamy, szklimy na tłuszczu i zalewamy gorącym bulionem warzywnym.

    Kotlety przekładamy do sosu i dusimy. Po kilku minutach dodajemy ryż, dusimy razem do jego miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń