Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w ćwiartki. Wymieszaj je z oliwą, zgniecionymi 6 ząbkami czosnku i listkami rozmarynu. Wyłóż na blachę i wstaw do gorącego piekarnika na 40 minut.
Wymieszaj bułkę tartą z parmezanem, skórką z cytryny, zmiażdżonym ząbkiem czosnku i natką. Do drugiej miski wsyp mąkę, dopraw solą i pieprzem. W trzeciej roztrzep jajko z łyżką wody. Lekko rozbij kotlety. Oprósz mąką, zanurz w jajku i bułce z parmezanem.
Smaż kotlety ok. 4 minut z każdej strony. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj ze szpinakiem, ziemniakami i cytryną.Źródło: Olivia