Do góry

Desery Przepis na:

Krajanka migdałowa.

Krajanka migdałowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 63

Dodano:

Odsłon: 11224

Ten deser nie wymaga pieczenia,jest więc idealny na lato.

Składniki

  • Herbatniki[ok.250gr.],1kg.twarożku sernikowego,130gr.cukru,opakowanie
  • cukru waniliowego,300gr. kremówki,6 łyżeczek żelatyny,3 łyżki ekstraktu
  • migdałowego,6 łyżeczek żelatyny,świeżo zaparzona mocna kawa,
  • 3 łyżki mielonej kawy.
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Prostokątną formę o wym.23cm.x28cm.[można użyć formy o zbliżonych wymiarach] wykładamy warstwą herbatnikow.Skrapiamy kawą,posypujemy łyżką sypkiej kawy.
    Twarożek ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym i ekstraktem migdałowym.Żelatynę rozpuszczamy w 100ml. wrzątku.Po wystudzeniu łączymy z kilkoma łyżkami kremu,po czym energicznie mieszamy z pozostałym kremem.Dodajemy ubitą kremówkę,chłodzimy.Gdy krem zacznie tężeć wykładamy połowę na herbatniki w formie.Kładziemy drugą warstwę herbatników,skrapiamy kawą,posypujemy łyżką kawy mielonej.Herbatniki pokrywamy resztą kremu.Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny[najlepiej na całą noc].Przed podaniem posypujemy pozostałą kawą i kroimy na porcje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń