Do góry

Zupy Przepis na:

Krem czosnkowy

Przepis dnia 2013-02-27
Krem czosnkowy

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 1722

Dodano: 24.02.2013

Odsłon: 28492

Bardzo syta zupa

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, smażyć kilka minut, mieszać. Dodać pokrojony w plasterki czosnek i tymianek, smażyć 2 minuty, mieszać.

  2. Ziemniaki przełożyć do rondla, dodać liść laurowy i ziele angielskie, wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.

  3. Usunąć liść laurowy i ziele angielskie. Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Wrzucić starty na tarce z dużymi oczkami ser, gotować aż się rozpuści. Krem podawać z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

newsweek 24 marca Przepis zacny. Jak tylko pojawi się na mojej działeczce swojski czosnek, to od razu robię tę zupkę, bo ze sklepowego czosnku, to byłaby profanacja :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 27 lutego 2013 ale musze dodac, ze twoj wasik takze jest intrygujacy, ojej,

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 27 lutego 2013 Prima!! musze to wykonac koniecznie. dodaje 5.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 24 lutego 2013 Musi być pyszna i aromatyczna - zabieram do wypróbowania :)))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 24 lutego 2013 Lubię wszystkie zupy kremy, a ta Twoja nie dość, że pyszna, to jeszcze na czasie /antygrypowa/, do ulubionych i do
szybkiego wykonania. Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń