Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutki deser karmelowy!!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Z 20 dag cukru zrobić jasny karmel, wylać do żaroodpornych naczynek tak, aby pokrył dno. Zagotować mleko z polowa cukru. Pozostały cukier wymieszać z jajkami i dodawać do nich cały czas mieszając gorące mleko, przecedzić i wlewać do naczynek z karmelem. Piec w kąpieli wodnej w temperaturze 150°C przez ok. 20 min. Truskawki umyć, osuszyć, oszypułkować, pokroić na plastry, ułożyć dekoracyjnie na talerzu. Na truskawki wyłożyć zimny sos karmelowy.