Do góry

Desery Przepis na:

Krem kawowy

Krem kawowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 61

Dodano:

Odsłon: 1330

Nie jest to krem do przełożenia tortu.

Składniki

  • żółtka, 4
  • cukier, 100 g
  • kawa zmielona, 20 g
  • żelatyny, 1 1/2 saszetki
  • białka, 2
  • śmietanka kremówka, 1/8 l
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem /80 g/ dodać po trochu naparu z kawy. Ubijać do krzepnięcia. Ubić białka. Pod koniec dodać cukier. Połączyć pianę z masą. Dodać żelatyny. Połączyć z ubitą śmietaną i wyłożyć do naczynia. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Można udekorować śmietaną ubitą i czekoladowymi lub oryginalnymi ziarnami kawy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń