Do góry

Dodatki Przepis na:

Krem migdałowo - czekoladowy

Krem migdałowo - czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 899 Ocena: 22241

Dodano:

Odsłon: 2950

Uwielbiam takie domowe, zdrowe i słodkie smarowidła. Dzisiaj postanowiłam przygotować domowy krem migdałowo - czekoladowy, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, naleśników oraz ciast. Krem jest pyszny, a co najważniejsze zdrowy, bo nie zawiera tłuszczu palmowego. Dostarcza dobrej energii i świetnie poprawia humor! :D

Składniki

  • 350 g blanszowanych migdałów
  • 7 łyżek kakao
  • około 200 ml mleka sojowego
  • 7 łyżek płynnego miodu
  • sól do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Migdały prażymy na patelni lub w piekarniku, studzimy, przekładamy do blendera, dodajemy sól do smaku i miksujemy dokładnie do momentu powstania jednolitej masy.

  2. Do powstałego masła migdałowego dodajemy kakao, miód oraz mleko sojowe (najlepiej dolewać je partiami), a następnie ponownie miksujemy wszystkie składniki dla uzyskania jednolitej konsystencji. Życzę smacznego! :)


    Gotowy krem przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce około 7 dni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń