Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem paprykowy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
Papryki umyj, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Jeśli chcesz, poprzedniego dnia opiecz paprykę w piekarniku, schłodź w woreczku i obierz.
Cebulę obierz, posiekaj. W dużym rondlu rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj paprykę. Warzywa smaż jeszcze 2-3 minuty, zalej wrzącym wywarem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem 15 min.
Śmietanę rozmieszaj z łyżką mąki i 1-2 chochelkami gorącego wywaru. Wlej do zupy, zmiksuj. Krem paprykowy dopraw do smaku solą, pieprzem, chili i cukrem. Posyp ziołami. Tosty zrumień na patelni bez tłuszczu, pokrój w kostkę i dodaj do zupy.Źródło: Świat kobiety